Ako želiš istinski uživati u noćnom životu glavnog grada Kenije, Brew Bistro and Lounge Rooftop najbolji je izbor za večernji izlazak…

Idealan izlazak van u Nairobiju započinje finom večerom u nekom od brojnih odličnih restorana u centru grada, a zatim valja potražiti Westlands, elitni kvart naseljen imućnim Kenijcima i stranim doseljenicima, u kojem se skriva najpopularniji i najuzbudljiviji noćni klub.

Zove se Brew Bistro and Lounge Rooftop. Dugačko i pomalo nespretno ime neka te ne zavara, jer tamo ćeš vjerojatno naći zabavu po svom ukusu, pogotovo ako si turist iz Europe i želiš se rasplesati u ugodnom društvu, uz ukusne koktele ili lokalno pivo.

Vikendom je u ovom noćnom klubu zaista užarena atmosfera

Smješten na vrhu nebodera, ovaj noćni klub također ima i restoranski odjeljak, ali poznatiji je po svojim noćnim provodima, pogotovo vikendom kada je krcat. Uz kenijske, tanzanijske, ali i svjetske hitove te podosta reggaetona, okupljeno mnoštvo neumorno njiše bokovima, predvođeni kenijskim s ukusom dotjeranim djevojkama.

Rasplesano mnoštvo ovdje je pravilo, a ne iznimka

Riječ je o klubu koji se počinje puniti već u 10 navečer i sigurno u njemu nećeš biti jedini bijelac, ali bit će i pregršt domaćih gostiju. Kako mu i ime kaže, Brew Bistro and Lounge Rooftop ima svoju pivovaru koja ga snabdijeva s dvadesetak vrsta piva, a čašu točenog možeš dobiti za oko dvadesetak kuna.

Popularni Tusker nije u ponudi, ali tu su kokteli koje ćeš platiti tridesetak kuna pa možemo reći da cijene nisu mnogo niže nego u Zagrebu.

Kenijke su druželjubive i nasmijane

Brew Bistro and Lounge Rooftop je sve samo ne ukočeno mjesto. Lako se s nekim skompati, a zanimljivo da sam baš tamo upoznao Kenijce koji znaju sve o Hrvatskoj, jer im je kolega na poslu – Hrvat.

Sve super dok ne razljutiš curu

Dok se probijaš kroz mnoštvo djevojke ti se osmjehuju, a neke od njih požele te zaustaviti i krenuti s upucavanjem.

To je sasvim u redu ako si slobodan muškarac, no ako poput mene imaš curu kratkog fitilja koja taj prizor vidi, neugodnim povlačenjem za kosu započet će obračun koji će se ubrzo prebaciti na “parter” i zaštitari će imati pune ruke posla. Jedan od njih, ogromni Afrikanac koji liči na Wesleyja Snipesa pomoći će ih rastaviti, ali će se malo i sprdati s tim prizorom.

Ipak, da čovjeka previše ne hvalim, taman kad smo se zbližili moram priznati da me jednu večer nije htio uopće pustiti unutra. Problem je opet bila moja draga. Ovaj put je Wesley zaključio da joj je odjeća previše prozirna, a njezino modno izdanje prevulgarno za njegov noćni klub.

Rasplesane djevojke uvijek su dragi prizor

Svejedno, unatoč tih par incidenata u kojima nitko nije teže stradao, moram naglasiti da je razina zabave koju nudi Brew Bistro and Lounge Rooftop daleko iznad velike većine sličnih mjesta u Europi i svakako ga preporučujem, prije svega slobodnim muškarcima, ali i svakome tko voli plesati, opuštati se ili jednostavno – dobro zabavljati…

Autor: Mzungu

Imaš nezaboravnu priču, gurmansko otkriće ili vrijedan putnički savjet? Pridruži se ekipi “Putovanje za pamćenje” i podijeli svoj putopis još danas!