Na brežuljku uz Patong plažu na otoku Phuketu skriva se restoran Amari, u kojem je veliki užitak odvesti nekoga na večeru…

Kada smo prije par godina odlučili izabrati Tajland kao naše mjesto odmora, nismo došli na jugoistok Azije s namjerom paziti na svaki potrošeni baht. Htjeli smo uživati ne razmišljajući o cijenama i baš zbog toga jedne smo se večeri uputili u jedan od najboljih restorana u gradu Patongu, najpopularnijoj turističkoj destinaciji na otoku Phuketu.

U restoranu Amari koji je u talijanskom vlasništvu dvore te kao da si sultan. Svakih desetak minuta konobari su dolazili i ispitivali nas trebamo li još nešto. A pogled s terase bio je fenomenalan.

Smješten si na brežuljku do kojeg možeš taksijem, ali i prošetati. Lokacija je toliko dobra da se ispred tebe prostire neodoljivi pogled na zaljev i svima poznatu gradsku plažu te promenadu koja je u večernjim satima ispunjena stranim gostima, posebno brojnima u zimskim mjesecima, kada je u Europi i mnogim drugim dijelovima svijeta prilično hladno.

Savršeno pripremljene delicije

Što se hrane tiče, ona u restoranu Amari zaslužuje samo pohvale. Gozba kreće mesnim i morskim predjelima, a nastavlja se jastozima i plodovima mora, uz butelju talijanskog crnog vina. Sve perfektno spravljeno, prave delicije.

Porcije su solidne, dovoljno obilne, za razliku od mnogih drugih fensi restorana u kojima puno platiš, a na kraju se uopće ne najedeš.

U Amariju možeš jesti na nekoliko različitih lokacija, ali terasa je najbolji izbor

Cijena? Nešto više od pet tisuća bahta, što je oko tisuću kuna i nije najjeftiniji obrok kojeg možeš jesti na Tajlandu, ali isti obrok platili bismo zasigurno barem dvostruko više na hrvatskoj obali pa se ne možemo žaliti.

Zanimljivo, nisam bio jedini Hrvat te večeri u Amariju, jer jedan je naš dečko baš tamo odveo Tajlanđanku na spoj nakon što su se našli preko Tindera. Čovjek ima ukusa i definitivno nije škrtac.

Za nas se pak večer nastavila u Bangla Roadu, u disko klubu Illusion gdje su mi se upucavale domaće cure čim bi draga otišla na toalet. Kad se vratila, samo su se na nju prebacile i zajedno zaplesale.

U svakom slučaju, Amari je bio jedna od naših najljepših uspomena s otoka Phuket. Nije riječ samo o restoranu, tamo imaju i hotelske kapacitete koji su izuzetno dobro ocijenjeni na Internetu. Cijene su malo visoke i moguće je naći jednako komforne sobe u Patongu i puno povoljnije, ali delicije koje poslužuju zaista su prava stvar i vrijede svakog potrošenog novčića…

Autor: Mzungu

Imaš nezaboravnu priču, gurmansko otkriće ili vrijedan putnički savjet? Pridruži se ekipi “Putovanje za pamćenje” i podijeli svoj putopis još danas!