Za one koji ne žele da im ispod sobe trešte nabrijani zvučnici iz birtija tijekom cijele noći, a da se svejedno nalaze dobro locirani unutar grada, Lively Guest House u Pattayi dobar je izbor…

Samo tri minute pješice udaljen od ishodišne autobusne stanice s koje kreće autobus za aerodrom Suvarnabhumi, Lively Guest House odličan je izbor smještaja na mjesečnoj bazi, s cijenom oko 2000 HRK koja može biti i manja ako ste redoviti gost.

Smještena na križanju ulica Thepprasit i Thappraya, ova gostinjska kuća odlično je locirana i dijeli vas pješice tek desetak minuta do popularne Jomtien plaže, a ispred ulaza stoji javni prijevoz koji vas može odvesti do popularne Thepprasit vikend tržnice koja se nalazi na drugom kraju ove vrlo dugačke ulice.

Popularni “Song taeu” kamionet s druge strane križanja također vozi cijelu noć prema Walking Streetu i centru grada i neće vam trebati puno više od pet minuta da se nađete u najpopularnijim dijelovima Pattaye, osim ako vozač ne naiđe na zastoj u prometu.

Ugodno mirno okruženje idealno je za odmor od partijanja

Gazdarica koja će se brinuti za vašu ugodu vrlo je ljubazna, a iako joj engleski nije najjača strana, moguće se uvijek s njom sporazumjeti.

Odlična kablovska i pravo na dovođenje gostiju

U gostinjskoj kući nalazi se desetak soba i uvijek ima dostupnih, a na raspolaganju imate televizor s jednom od najboljih kablovskih u gradu, kao i komfornu kupaonicu, klimu i balkon. Krevet je širok i izuzetno ugodan, a što je također bitno, nitko ne provjerava dovodite li u sobu goste ili ne.

Za sigurnost je zadužen sef koji imate na raspolaganju unutar ormara, a tu je još i ponešto posuđa, kuhalo za čaj i mikrovalna.

Unutar cijene imate pravo na čišćenje sobe dvaput tjedno, dok uz dodatnu naplatu možete dobiti i više od toga.

U blizini se nalazi nekoliko čistionica odjeće, bezbroj Seven Eleven i Family Mart dućana, kao i manjih restorana od kojih preporučujem kuhara dvjestotinjak metara s lijeve strane, smještenog preko puta ceste ispred Seven Eleven dućana. Također, javnim prijevozom u suprotnom smjeru od Walking Streeta dokopat ćete se noćne Jomtien tržnice s pregršt delicija, a tamo je u blizini i nekoliko odličnih restorana, poput Surf Kitchena.

Preporučujem i šetnju Jomtien plažom, najmirnijim turističkim mjestom u gradu, kao i posjetu velikog Bude i vidikovca iznad Pattaye koji su također relativno blizu.

Jedini minus dajem perilici za veš koja ne uspijeva u potpunosti ukloniti svaku mrlju na posteljini, ali garantiram da je čistoća unatoč tome na najvišem nivou.

Najam sobe dostupan je preko AirBNB-a, ali povoljnije cijene moguće je dogovoriti na licu mjesta.

Lively Guest House je idealan za one koji žele lijepu sobu, ali ne pate na raskošno uređenje eksterijera, a svakako se bolja cijena dobiva ako plaćate na mjesečnoj bazi, nego tjedno, iako su u turističkim svjetskim okvirima povoljne obje varijante.

Autor: Štefek Tajlandski

Imaš nezaboravnu priču, gurmansko otkriće ili vrijedan putnički savjet? Pridruži se ekipi “Putovanje za pamćenje” i podijeli svoj putopis još danas!