Izleti u divljinu spadaju među najveće turističke atrakcije Kenije, a ne moraš ići daleko od Nairobija da bi uživao u radostima safarija…

Afrika je kontinent s najuzbudljivijim životinjskim ekosustavima pa ako se nađeš na ovom atraktivnom kontinentu, vjerojatno ćeš poželjeti iskusiti safari avanturu.

Tko redovito dolazi u Afriku, mora jednom otići i na safari

U Keniji su upravo safari izleti najpopularniji dio turističke ponude, s velikim nacionalnim parkovima poput Masai Mare i Tsava u kojima za goste postoji ekosmještaj i mogućnost provoditi vrijeme što je bliže moguće afričkoj divljini.

Bare, zelenilo i prašnjave ceste naći ćeš u Nacionalnom parku Nairobi

No, ako ne želiš potrošiti 1000 kuna po osobi promatrajući životinje, niti ti se zbog toga putuje na drugi kraj Kenije, jedan takav rezervat postoji praktički u predgrađu Nairobija, s pregršt agencija koje nude jednodnevne izlete u njega.

Više od 100 vrsta sisavaca nalazi se u ovom rezervatu

Nacionalni park Nairobi proteže se na stotinjak kilometara kvadratnih i preporučuje se doći u njega što ranije, jer ujutro je životinjski svijet najaktivniji. Ulaznica za stranca je par stotina kuna, a ako vodiš afričku družicu, za nju će cijena biti i puno niža.

Džip koji te vozi okolo ima stajaća mjesta

Tijekom safarija nalaziš se u džipu u kojem prolaziš ovim područjem i imaš priliku fotkati različite divlje životinje koje se šeću prilično blizu, ali te baš ne doživljavaju.

Divljina na tvom dlanu

Riječ je o jednom od najuspješnijih utočišta nosoroga u Africi, zbog čega se na ulazu ponosno ističe upravo lik ovog snagatora, s dva roga posred lica.

Već na ulazu vidiš tko je najveća atrakacija u parku

Naići češ tamo na žirafe, gazele, zebre, impale, antilope i krda prekrasnih afričkih bizona koji uživaju na snažnom suncu.

Na tom području ima i ponešto geparda, impala, babuna, raznih ptica i svakako lavova. Dok smo mi prolazili, lavica se šetala blizu našem vozilu, tražeći ipak neke druge žrtve za večeru tog dana.

Lavica je išla svojim putem i nije se obazirala na nas

Dobra je stvar što postoje sigurne zone do kojih te džip doveze. Tamo izađeš i uživaš u krajolicima kakve samo Afrika može ponuditi, bez opasnosti da ti neki predator skoči za vrat.

Životinje u prekrasnim afričkim prirodnim prostranstvima

Cijeli safari traje tri do četiri sata pa taj dan imaš mogućnost obići i druge stvari u glavnom gradu Kenije, što je dodatni plus ovog doživljaja.

Nojevi i brojne ptice dodatna su vrijednost Nacionalnog parka Nairobi

U svakom slučaju, poseban je osjećaj naći se usred afričkog životinjskog svijeta u kojem nitko prema nikom nema milosti, ali za vlastitu sigurnost nemaš razloga brinuti, jer kad su turisti u pitanju sve je organizirano tako da za njih nema nikakve opasnosti.

Gosti se zbog toga mogu opustiti i uživati u doživljaju kakav u Europi definitivno nemamo prilike iskusiti…

Autor: Mzungu

Imaš nezaboravnu priču, gurmansko otkriće ili vrijedan putnički savjet? Pridruži se ekipi “Putovanje za pamćenje” i podijeli svoj putopis još danas!