Vjerojatno jedan od najposjećenijih noćnih klubova na svijetu zove se Club Insomnia, a posebno popularan je njegov donji kat, popularni iBar…

Bezbroj barova, kafića sa svirkom uživo, noćnih klubova i ostalih zabavnih sadržaja za odrasle. To je ono što će te dočekati ako se pojaviš u Pattayi, partijanerskoj prijestolnici Tajlanda, a onaj tko krene u stihijsko istraživanje vjerojatno će završiti na mjestu niske kvalitete, s pretjerano visokim cijenama ili napornim konobarima.

Međutim, postoje jedna vrata u Walking Streetu kroz koja tko prođe sigurno neće pogriješiti! Vrata su to Club Insomnije, grupe zabavnih sadržaja koja uključuje čak i frizeraj iSalon, kao i restoran New York Diner, no ono najatraktivnije svakako je klub s plesnim podijem Insomnia i nešto još bolje ispod njega.

Govorim naravno o prostoru poznatom po nazivu iBar, najpopularnijem mjestu u Pattayi. Bila turistička sezona ili ne, kriza ili epidemija, iBar je svaki dan pun!

Raj na zemlji za partijanere i sladokusce

Što je zapravo iBar? Moglo bi ga se nazvati “lounge” barom koji se sastoji od pregršt stolova i nekoliko separea, na kojima dominiraju flaše žestokog alkohola. Postoji unutrašnji i vanjski dio, između kojih se nalazi nekoliko stolova za biljar, a za čas se možeš prebaciti u restoranski dio na lijevo ili po stepenicama doći do plesnog podija Insomnije.

Naći slobodan stol gotovo je nemoguće iza ponoći, no pregršt je onih koji stoje s pićem u ruci sa strane te se svejedno dobro zabavljaju.

Zašto je toliko popularniji od svih drugih mjesta u gradu? Vjerojatno zbog imidža koji si je s godinama stvorio pa ga posjećuju najljepše djevojke Pattaye u besprijekornoj večernjoj toaleti, koje nakon nekoliko popijenih čašica lokalnog ruma Sangsom postanu blago rečeno – druželjubive. Dovoljno da to izazove pravi muški turistički stampedo, ali nađe se tamo i širih društava, kao i parova.

Moderno uređenje, dobar DJ, kao i prilika da se zabavljaš u vanjskom prostoru uz pogled na more donijeli su iBaru kultni status u Pattayi.

Neočekivano povoljne cijene

S obzirom koliko je krcat svaki put kad se pojaviš i svi su fino uređeni, veliko iznenađenje iBara su cijene. Naime, ako si redovit gost i nabaviš člansku iskaznicu koja dođe oko stotinjak kuna, cijena piva jeftinija je nego igdje drugdje u Walking Streetu!

Da, radi se o samo 120 bahta, što je negdje oko 25 kuna. Ne čini se pretjerano povoljno, ali cijene alkohola skupe su na turističkim destinacijama Tajlanda, a posebno u Walking Streetu gdje se kreću od 150 do 200 bahta na sličnim mjestima, a tu je i napojnica koja se od tebe očekuje.

Trošna, ali ponosna zlatna članska kartica Ibara

Uglavnom, teško je riječima opisati zašto je u iBaru tako ugodno provesti večer, treba to doći vidjeti i doživjeti.

Još jedna posebnost ovog mjesta? Ljubazna čistačica u toaletu koja ti osobno daje papirnate ručnike da obrišeš ruke, a također prodaje – lizalice!

Kod te radišne nenametljive žene zaista nakon nekog vremena počneš redovito kupovati lizalice čak i ako ih ne voliš, samo da joj zahvališ na dobroj usluzi.

A zgode s čistačicom sigurno nisu jedino zabavno što će ti se u iBaru dogoditi pa ga ne propusti posjetiti ako se odlučiš provesti svoj odmor u Pattayi…

Autor: Štefek Tajlandski

Imaš nezaboravnu priču, gurmansko otkriće ili vrijedan putnički savjet? Pridruži se ekipi “Putovanje za pamćenje” i podijeli svoj putopis još danas!