Bangkok, grad poznat po zagušenosti cestovnog prometa, osim metroa nudi i jeftinu mogućnost putovanja brodom rijekom Chao Phraya koju jedan turist definitivno treba iskušati…

Kad se jednom umoriš od bankoške gradske vreve, a to će se dogoditi ako si unajmio sobu u kvartovima poput Siloma, Lumpinija ili Sukhumvita, vrijeme je potražiti dok Sathon u južnom dijelu grada i iskusiti nešto drukčije.

Chao Phraya rijeka uvijek je živa i puna brodova

Rijeka Chao Phraya alternativna je prometna ruta kroz Bangkok koja ga povezuje s prigradskim naseljima Nonthaburijem i Samut Phrakanom te nudi stanovnicima priliku jeftino putovati, a također i izbjeći cestovne gužve.

Mutna voda ne ulijeva povjerenje, ali ni nismo se došli kupati

Prilazeći doku, neće te uhvatiti euforija! Naime, rijeka izgleda izuzetno mutno, ali sve je dobro dok ne upadneš u nju.

Turistički brod nije najjeftiniji, ali je najkomforniji oblik putovanja rijekom

Iako se može putovati za kunu ili dvije redovitim linijama, turistički brod koji će ti uzeti desetak kuna i na glasu je kao strašno skup zapravo je puno bolja opcija, jer nudi komfor i sigurnost. Uostalom, što je njegova cijena u odnosu na 40 HRK cijene malog piva u razvikanim klubovima Sukhumvit Soi 11 ulice.

Na koju god stranu pogledaš iz broda, nešto se kreće

Različiti prizori dok polako ploviš

Od modernih nebodera do drevnih hramova i palača starog grada. Tako možemo opisati rutu broda, kroz napučenu rijeku u kojoj sigurno tvoje plovilo neće biti jedino koje se kreće.

Šoping centar Iconsiam ima svoju rutu za posjetitelje

Desetak je stanica, raspoređenih s obje strane obale, od kojih je među najpopularnijima novootvoreni Iconsiam šoping centar, najveći u Bangkoku.

Pogled na Wat Arun s broda, stanice gdje mnogi izlaze

Slijedi slavni Wat Arun, budistički hram izlazećeg sunca i jedan od impresivnijih u Bangkoku.

Nevjerojatno kako brzo mogu juriti dugi riječki čamci

Dugi čamci na raketni pogon koji obično prebacuju putnike s jedne na drugu obalu, ali nekad i jure rijekom, nezaobilazna su Chao Phraya atrakcija, a kad ih jednom iskušaš, pitaš se kako tako jednostavno sklepan motor može razviti takvu akceleraciju.

Na svakakve dizajne brodova naiđeš putem

Ako se želiš upoznati s turistima iz drugih zemalja, od SAD-a do Kine, ovakav brod je odlična prilika, kroz otprilike pola sata dugu rutu koja u svojoj završnici prilazi velikoj kraljevskoj palači, najskupljoj turističkoj atrakciji u gradu.

Zalazak sunca uz rijeku spada među ljepše u Bangkoku

Khaosan Road, popularna partijanerska ulica većini turističkih brodova posljednja je stanica u sjevernom dijelu grada, a ako pristaneš oko 18 sati, šetalište uz mutnu, ali uvijek živu rijeku nagradit će te krasnim zalaskom sunca, nakon kojeg si spreman potražiti restoran i uživati u ukusnim tajlandskim specijalitetima…

Autor: Štefek Tajlandski

Imaš nezaboravnu priču, gurmansko otkriće ili vrijedan putnički savjet? Pridruži se ekipi “Putovanje za pamćenje” i podijeli svoj putopis još danas!